برخی موارد برای تجزیه و تحلیل موارد خاصی از یک متغیر برای تجزیه و تحلیل نیاز باشد از این منوی استفاده می شود.
۱- دستور Data->Select Cases را اجراء می کنیم.
۲- پنجره If condition is satisfied را فعال می کنیم.
۳- دکمه If … فعال شده و بر روی آن کلیک می کنیم. پس از آن، پنجره جدیدی با عنوان: Select Cases If باز می شود. در این پنجره، متغیر مورد نظر برای شرط گذاشتن را از سمت چپ به راست آورده و سپس کد مورد نظر را رو به روی آن متغیر وارد می کنیم و سپس دکمه Continue را کلیک می کنیم.
۴- دکمه Ok در کادر اصلی دستور Select Cases را کلیک می کنیم.
با انجام مراحل بالا، در پنجره داده ها (Data View)، متغیر جدیدی با اسم” $_filter” باز می شود که بیانگر وضعیت فیلتر است. این متغیر با دو کد ۱ و ۰ تعریف شده است: کد ۱ برای پاسخگویان انتخاب شده و کد ۰ برای پاسخگویان فیلتر شده.
معمولاً دستور Select Cases را زمانی اجراء می کنیم که در برخی زمان های تحلیل، به خصوص هنگام اجراء پاره ای آزمون ها، قصد داریم تحلیل داده ها را تنها برای گروه های خاصی از پاسخگویان انجام دهیم. بنابراین، طبیعتاً بعد از اجراء این دستور و شروع دستور های بعدی، باید دستور Select Cases را غیر فعال می کنیم. تا زمانی که دستور Select Cases را غیر فعال نکنیم، تمامی تحلیل های بعدی ما با رعایت دستور مورد نظر انجام خواهد شد. برای این که به حالت اول داده های مان (قبل از فیلتر شدن) برگردیم، می توانیم دو کار را انجا دهیم:
۱) متغیر فیلتر شده (با نام$_filter ) در انتهای فایل داده را انتخاب کرده، وارد منوی Edit می شویم و با دستور Clear، و یا از طریق دکمه Delete در صفحه کلید، این متغیر را حذف می کنیم. ۲) وارد منوی Data و دستور Select Cases می شویم و گزینه All Cases را انتخاب می کنیم.